Su Sondajı Neden Önemli

Su Sondajı Neden Önemli

Su sondajı, neden önemli : Sağlam koyu ve zemin analizi için önemli husustur. Sondaj işini yapan firmanın tecrübeli ve yeterli ekipmana sahip olması gerekmektedir.

Bilgisiz ve ekipmansız yapılacak olan bütün işler hüsranla sonuçlanması kaçınılmaz olur. Bizler sondaj çalışması yapacağımız zeminin etüt ve analizlerini özenle yapmaktayız. Kendi alanında uzman kadromuzla İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Yalova ve Çanakkale olmak üzere bir çok ilde sondaj hizmeti verdik ve vermemeye devam ediyoruz. Şimşek Sondaj, kuruluşu olan şirketimiz binlerce kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere su sondajı, Kuyu vb sondaj projelerini %99 başarı oranıyla tamamlamamızın verdiği mutluluk, yapacağımız işlere motivasyonumuzu daha da artırmaktadır.

Kuyu Bakımı, sondaj kuyu Temizliği, Önemi
Kuyu Bakımı, Kuyu Temizliği, Önemlidir

Sondaj Kuyusu Çökme

Sondaj kuyusu çökme, sondaj kuyusu neden çöker,  kuyunun muhakkak yapılması gereken kuyu bakımı yapılmaması, Kuyu temizliği, Kuyu pompa arızaları ve kuyuların yakın çevresine başka kuyuların açılması mevcut olan kuyu suyunun azalmasına sebeb verdiği gibi sondaj kuyusu çökme kaçınılmazdır. Sondaj kutunuzu muhakkak yılda en az 1 defa, tercihen 6 ayda 1 olmak üzere kuyu temizliğinizi yaptırıp mevcut sondaj kuyusu temiz olsa dahi, pompa bakımını yapmanız, sizleri ileride oluşacak büyük maliyetlerden koruyacak ve su sondajı kuyusu, daha fazla uzun ömürlü olacaktır.

Su sondajı Yaptırmak
Sondaj Yaptırmak

Sondaj Yaptırmak Mantıklımı?

Günümüz gelişen teknoloji ve artan kuraklık Doğa dengesinin bozulmasını hesaba dahil edersek ve şebeke suyu maliyetini de eklersek sondaj yaptırmak sizler için avantajlı olacaktır.

Kuyu Ruhsatı
Kuyu Ruhsatı, sondaj kuyu ruhsatı, Kuyu açma izinleri

Sondaj Firmaları Kuyu Ruhsat Çıkarırmı?

Sondaj firmaları, yani biz sondaj hizmeti olarak sizlere gerekli başvuru ve evrak işlemleri için uzman personelimiz yapmanız gereken başvuru ve evrakların neler olduğunu, nasıl yapıldığını ve nereye yapılması gerektiğinin bilgilendirmesini yapmaktayız. Bölgenizde bulunan DEVLET SU İŞLERİ İDARESİNE başvuru yapılır.

Kuyu Ruhsatı İçin Olması Ve Alınması Gereken Dokümanlar ( Evraklar)

Kuyu ruhsatını alabilmek için lüzumlu (önemli) dokümanlar (evraklar) bireyler, firmalar ve site ve kooperatifler için değişiklik gösterir. Su lüzum evrakı her üçü için de lüzumlu olan ortak koşuldur. Bu dokümanın Tarım Şehir ya da İlçe Müdürlüklerinden ya da Ticaret ve Sanayi Odalarından alınması gerekmektedir. Tamamlanan evraklar sonrası, jeoleji mühendisi ile görüşme yapılıp, istenilen evrakların teslim edilir. Ruhsat işlemi bittikten sonra bizler sondaj firması, olarak  çalışmalarımıza başlarız. Bu süreci birlikte takip edip danışmanlıkda sizlere destek oluyoruz.

Su sondajı neden önemli su sondajı hayatımızda İhtiyaç olan en büyük kaynakların ortaya çıkarılması açısından çok önemlidir. Bizler sondaj firması olarak Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde Hatta beldesinde su sondajı hizmeti verdik vermeye devam ediyoruz İstanbul kökenli firmamız Balıkesir şubemiz Kocaeli şubemiz olmak üzere Türkiye’de 3 şubemiz mevcuttur.

Su sondajı hizmeti vermeden önce ücretsiz keşif yapıp sizlere gerekli belgelerin ve izinlerin neler olduğunu nasıl alındığının bilgilendirmesini yapıp projemizi hazırlayıp fiyat teklifimizi sunarak Sondaj çalışmamıza başlamaktayız sizlere garanti ediyoruz en iyi sondaj firması olmaya Her zaman Özen gösteririz %100 memnuniyet odaklı çalışırız İşinin ehli profesyonel Sondaj uzmanlarımızla ve mühendislerimizle başarı odaklı sonuçlar almaktayız Sizler de iyi bir firmayla çalışmak için geç kalmış sayılmazsınız Google’da su sondajı veya sondaj firmaları ya da su sondajı firmaları kelimelerini aratıp bu makalemize ulaşmış olmalısınız.

Bizler de bu makaleyi hazırlama amacımız su sondajı yaptırmak isteyen kişilere ve kurumlara ulaşmaktır YouTube kanalımızda da sondajla ilgili çalışmalarımızı yaptığımız projelerin bazılarını izleyebilirsiniz referanslar kısmımızda başlıca bazı referanslarımızı görebilirsiniz su Sondaj firmamız Şimşek Sondaj kuruluşudur birçok sondaj yöntemi vardır bu yöntemlerden biri havalı sondaj yöntemidir Sondaj kuyunuzun Bakımı çok önemlidir bakımlı bir sondaj kuyusu daha uzun ömürlü olmaktadır.

Sizler de sonda kuyunuzun daha verimli olması açısından pompanızı ve Sondaj temizliğinizi muhakkak yaptırmalısınız bizlerin önerdiği en az yılda bir defa sondaj kuyunun kontrolünü yaptırmalısınız.

Sondak kaç Metreye kadar izinsiz yapılır
Sondaj Kaç Metreye Kadar açılır, en az kaç metre sondaj açılır, en fazla kaç metre sondaj açılır

Kaç Metreye Sondaj Yapılır

Daha öncelerden yeni yasa çıkmadan önce 10 metreye kadar Keson kuyu olarak adlandırdığımız veya sığ kuyu olarak denilen sondaj kuyuları ruhsatsız olarak açılmaktaydı yeni yasadan sonra sondaj kuyusu kaç metre olması fark etmiyor ruhsat işlemine izine tabidir. Izin alınmış olsa dahi yasalar diyor ki iki kuyu arasında muhakkak en az 500 metre olacak şekilde mesafe bırakılması şartı koşmaktadır.

Derinliği 100 metreye kadar olan sondajlara sığ sondaj denilir 1000 metreden 4000 metreye kadar olan sondaja derin kuyu Sondaj denilmektedir sondaj işlemi yapılmadan önce muhakkak zemin etüdü yapılması gerekmektedir. Zemin etinin önemi sondaj çalışmaları için önemli rol almaktadır verimli bir sonuç elde edilmesi açısından zemin etüdü su sondajı ve diğer sondaj yöntemleri için başarılı sonuca ulaşmak açısından faydalı olacaktır.

Sadece bu çalışmaları yapmakla işlem sonuçlanmış olmamaktadır içme suyu olarak kullanılacak su sondajı kuyusu su kullanılmadan analiz yapılmasını önermekteyiz yeni açılan bir sondaj kuyusunda belli bir tüketime kadar sondaj yapılmış kuyunun elde edilen suyunun çamurlu akması gayet normal karşılamaktadır. İlerleyen dönemlerde bu çamurlu suyun daha Berrak hal alacağı Garanti edilmese de eskisine göre düzelme olasılığı yüksektir bizler için önemli olan sondaj kuyusunda bulunan su kaynağının sağlıklı içilebilir analizinin olumlu sonuçlanmasıdır.

Sondaj firmaları, Su Sondaj Firmaları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Paylaş:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Son Yazılarımız